Home » Begrippenlijst » YouTube

Wat is YouTube?

YouTube is een platform voor het delen van video’s waarmee gebruikers video’s kunnen uploaden, delen en bekijken. Opgericht in 2005, is het nu een van de meest populaire websites ter wereld, met meer dan 2 miljard maandelijkse actieve gebruikers.

Een van de belangrijkste kenmerken van YouTube is de door gebruikers gegenereerde inhoud. Iedereen met een YouTube-account kan zijn eigen video’s naar het platform uploaden, of het nu gaat om grappige clips, educatieve video’s, muziekvideo’s of wat dan ook. Dit heeft geleid tot een grote verscheidenheid aan content op het platform, met voor elk wat wils.

Naast door gebruikers gegenereerde inhoud heeft YouTube ook een aantal professionele makers die video’s van hoge kwaliteit produceren en grote volgers op het platform hebben opgebouwd. Deze makers verdienen vaak hun brood met advertentie-inkomsten en sponsoring, en sommigen zijn zelfs zelf beroemdheden geworden.

YouTube is ook een populaire bestemming voor muziek. Veel gebruikers uploaden hun eigen muziekvideo’s of covers van populaire liedjes, en er zijn ook officiële muziekvideo’s van artiesten en platenlabels. YouTube heeft ook een muziekstreamingservice genaamd YouTube Music, waarmee gebruikers nummers kunnen streamen en hun eigen afspeellijsten kunnen maken.

Over het algemeen is YouTube een enorm en divers platform dat voor elk wat wils biedt. Of je nu op zoek bent naar grappige video’s, muziek, educatieve inhoud of iets anders, je vindt het zeker op YouTube.