Zoekmachine Optimalisatie SEO

Investeer in de toekomst met een SEO bedrijf dat resultaat haalt

Een resultaatgedreven SEO bedrijf zorg ervoor dat je online hoger scoort. Hierdoor krijg je meer leads en groeit je bedrijf met je online zichtbaarheid mee.

Bij WJ Digital Marketing bouwen we sterke klantrelaties en leveren we meetbare online resultaten.

Onze SEO specialisten zijn op de hoogte van de laatste SEO trends en algoritme updates om zo de digitale potentie van klanten te maximaliseren.

Voor meer dan vijf jaar helpen we honderden verschillende bedrijven met het bereiken van nummer één posities in Google met als gevolg opvallende online resultaten.

Onze Klanten Behalen Resultaten

Webshop
Bestetip
"Het resultaat spreekt voor zich"
+98%
Organische bezoekers
+124%
Omzet
Deze resultaten zijn gemeten over een periode van 6 maanden

WJ Digital Marketing gebruikte SEO om het aantal organische bezoekers naar de website te verhogen met +98%. Daarnaast hebben de CRO-optimalisaties ervoor gezorgd dat de omzet is gestegen met +124%. Klik hier om het Analytics dashboard van dit project te downloaden.

Startup in finance
Beter Beleggen 2
"Ze overtreffen onze verwachtingen"
+235%
Organische bezoekers
+403%
Omzet
Deze resultaten zijn gemeten over een periode van 6 maanden

WJ Digital marketing analyseerde de markt om de kansen binnen de markt beter te begrijpen. Vervolgens hebben we een SEO campagne opgezet waarmee we op de kansen inspeelden. Het resultaat is ver boven verwachting. Klik hier om het Analytics dashboard van dit project te downloaden.

Wat Onze Klanten Zeggen

Logo
Remy Pot
Eigenaar van Stucadoorsbedrijf Vitesse
"Komt afspraken 100% na"
"Super tevreden. Contact liep vlot en soepel en duidelijk. Komt afspraken 100% na."
Beter beleggen logo
Peter van Zoest
Eigenaar van Beter Beleggen
"Ontzorgt en is erg professioneel"
"Wesley ontzorgt en is erg professioneel in zijn communicatie en aanpak. Ik ben zeer content met de behaalde campagne resultaten."
Stukadoorsbedrijf de Boer
Ronald de Boer
Eigenaar van Stukadoorsbedrijf de Boer
"Meerdere nummer 1 posities"
"Wesley weet erg veel van Google Ads en SEO. Dat blijkt ook maar weer omdat hij ons meerdere nummer 1 posities heeft bezorgd. Ga zo door."

Zoekmachine optimalisatie: De Basis

Zoekmachine optimalisatie is een online marketing specialisatie waarbij het doel is om een zo hoog mogelijk organische positie in Google te behalen. Organische posities zijn duurzaam. Je behoudt de posities voor een langere periode. Doordat je de organische posities voor een langere periode behoud is zoekmachine optimalisatie een uitstekende strategie voor de lange termijn.

Zoekmachine optimalisatie is een must have strategie om mee te nemen in je online marketing strategie. Door de strategie juist in te zetten krijg je meer bezoekers naar je website en verbeter je je naamsbekendheid. Hierdoor snoep je langzaam maar zeker marktaandeel weg bij je concurrenten.

Een goede zoekmachine optimalisatie strategie bestaat uit 3 verschillende fundamenten. De 3 bouwstenen zijn:

 • Techniek
 • Content
 • Linkbuilding


Elke bouwsteen van zoekmachine optimalisatie dient op kwalitatief hoog niveau te worden uitgevoerd. Deze combinatie zorgt ervoor dat je goede posities scoort.

Zoekmachine optimalisatie: Techniek

Een website met een goede techniek is een website die makkelijk en snel kan worden gelezen door Google bots (ook wel ‘Crawlers’ genoemd). Het internet is een enorme plek waar miljarden websites beschikbaar zijn. Een Google crawler moet daarom ook zo snel en efficiënt mogelijk door jouw website heen kunnen lezen om jouw website snel te kunnen begrijp. Hoe sneller de Google crawlers jouw website begrijpen, des te sneller stijg je in de organische rankings. Een aantal voorbeelden van technische optimalisaties zijn:

 • Het toevoegen van een XML- en HTML sitemap. Een sitemap is als het ware een technische bouwtekening van jouw website. Door deze aan te bieden kunnen Google crawlers snel al je pagina’s binnen je website zien.
 • Het toevoegen van Schema Markup. Schema Markup is ontwikkeld door Google met als doel ervoor te zorgen dat Google websites makkelijker door kan lezen. In je Schema Markup plaats je bijvoorbeeld jouw adres en of jouw doelgroep lokaal of landelijk is georiënteerd.
 • Het minimaliseren van onnodige code in de website. Een schone code draagt eraan bij dat de crawlers minder energie moeten steken in het begrijpen van jouw website. Jouw website wordt hierdoor sneller begrepen en kan dan ook sneller ranken.


Kortom, door technische optimalisaties door te voeren kan Google jouw website efficiënter lezen. Dit maakt Google happy en beloont je dan ook met hogere organische posities.

Zoekmachine optimalisatie: Content

Een eenvoudige manier om te begrijpen hoe geoptimaliseerde content eruit ziet, kijken we eerst naar de basisfunctie van Google. Het doel van Google is om een zo geschikt mogelijke zoekresultaat te vertonen wat aansluit op het zoekwoord wat je zoekt. Jouw content moet dus voldoen aan een aantal criteria:

 • Je moet over onderwerpen schrijven waar ook daadwerkelijk op wordt gezocht. Door middel van zoekwoordenanalyse kunnen we precies zien hoe vaak er op bepaalde zoekwoorden wordt gezocht. De content strategie sluit dan ook aan op zoekwoorden met een koopintentie, een hoge zoekvolume en het liefst een laag concurrentieniveau.
 • De content moet op technisch vlak voldoen aan de basisregels van het schrijven van artikelen. De belangrijkste kop krijgt een H1-tag. In deze H1-tag verwerken we het zoekwoord vooraan in de titel. De onderliggende koppen moeten worden vermeld met H2- en H3-tags. Een logische indeling hiervan draagt eraan bij dat Google en websitebezoekers de tekst makkelijk en snel kan skimmen.


Bij het schrijven van SEO geoptimaliseerd content letten we dus enerzijds op dat het aansluit van de content op de zoekintentie, zodat Google het ziet als een belangrijke antwoord op een vraag. Daarnaast letten we er op dat de techniek in orde is, zodat de crawlers (en lezers) de tekst eenvoudig kan skimmen.

Zoekmachine optimalisatie: Linkbuilding

In het kort is linkbuilding het verkrijgen van links van andere websites naar jouw website toe. Het bezitten van kwalitatieve backlinks naar jouw website is een rankende factor voor het scoren in Google.

Waarom is linkbuilding een rankende factor?

Simpel uitgelegd: Jouw vriend vraagt aan jou of je een goed restaurant weet bij jou in de omgeving. Jij verwijst vol enthousiasme over het restaurant waar je laatst met je partner heb gedineerd. In de beleving van jouw vriend wordt die specifieke restaurant hoger op zijn verlanglijst gezet. Jij verwijst er immers naartoe, dan zal het wel goed zijn, toch? In de basis werkt linkbuilding ook op die manier. Wanneer je backlinks krijgt van autoritaire websites, dan krijg je meer autoriteit in de ogen van Google. Een backlink wordt dan ook door Google gewaardeerd als een soort aanbeveling van een andere website naar jouw website toe.

Vermijd spam links

Linkbuilding kan zowel positief als negatief uitpakken. In het verleden is er veel misbruik gemaakt door loesje linkbuilders. Google werkt daarom met een spam score. Als een website een hoge spam score heeft, dan geeft die link geen toegevoegde waarde aan jouw website. Heeft jouw website veel backlinks met een hoge spamscore? Dan kan het zelfs zijn dat jouw website wordt gestraft met lagere rankings.

Linkkwaliteit meten

Het verkrijgen backlinks is dan ook pas echt effectief als de links waarde bevatten en relevant zijn. Om te bepalen of een link kwalitatief goed is maken we gebruik van diverse SEO tools, zoals Ahrefs en Majestic. Dit zijn twee bekende SEO tools die we veel gebruiken om waarde van backlinks te bepalen. Op die manier kunnen we heel efficiënt en effectief linkbuilding inzetten.

Concurrentie analyse

Naast het verkrijgen van backlinks van autoritaire websites kun je ook een goede inschatting maken van je concurrentie. Door het linkprofiel van je concurrenten mee te nemen in de analyse krijgen we een helder beeld van de markt: Hoe sterk is het linkprofiel van je concurrenten? Dit geeft een beeld over hoe moeilijk het is om je concurrenten te verslaan.

Kortom, linkbuilding is een onmisbaar onderdeel binnen zoekmachine optimalisatie. Aan de ene kant kun je met linkbuilding je eigen autoriteit vergroten, aan de andere kant kun je een realistische inschatting maken hoeveel moeite het kost om je concurrenten te verslaan.

Veelgestelde vragen over zoekmachine optimalisatie

De drie belangrijkste pijlers van SEO zijn techniek, content en autoriteit. De techniek van een website is van invloed op hoe goed zoekmachines de website kunnen crawlen en indexeren, wat bepaalt hoe goed de website in de zoekresultaten van de zoekmachine zal ranken. Goede inhoud op een website is belangrijk om bezoekers te interesseren en te overtuigen om op de website te blijven, wat kan leiden tot een betere ranking in de zoekresultaten. Tot slot is autoriteit een belangrijke factor voor SEO, omdat het bepaalt hoe waardevol en betrouwbaar een website wordt geacht door zoekmachines. Dit kan worden beïnvloed door externe links naar de website, het gebruik van sociale media en de kwaliteit en hoeveelheid van de inhoud op de website.

Er zijn vele verschillende SEO-tools die beschikbaar zijn om te helpen bij het optimaliseren van uw website voor zoekmachines. Sommige van de meest basale tools zijn onder andere:

 • Zoekwoordanalyse-tools: deze tools helpen u bij het identificeren van de juiste zoekwoorden en zoektermen om te gebruiken op uw website.
 • Website-analyse-tools: deze tools helpen u bij het beoordelen van de huidige prestaties van uw website en het identificeren van mogelijke problemen die de zoekmachineresultaten kunnen beïnvloeden.
 • Backlink-analyse-tools: deze tools helpen u bij het beoordelen van de kwaliteit en relevantie van de backlinks naar uw website, wat van invloed kan zijn op uw positie in de zoekresultaten.
 • Ranktracking-tools: deze tools helpen u bij het bijhouden van uw posities in de zoekresultaten voor specifieke zoekwoorden en zoektermen.


Dit is slechts een kleine selectie van de vele verschillende SEO-tools die beschikbaar zijn. Het is belangrijk om te onthouden dat geen enkel tool een one-size-fits-all oplossing is en dat het gebruik van een combinatie van verschillende tools vaak de beste resultaten oplevert.

Het is de praktijk van het verbeteren van de zichtbaarheid van een website in de organische zoekresultaten van een zoekmachine, met als doel om meer verkeer naar de website te leiden. Dit doe je door de website te optimaliseren voor relevante zoekwoorden en zoektermen, zodat de zoekmachine begrijpt waar de website over gaat en deze kan weergeven aan mensen die naar die zoekwoorden zoeken. Het is belangrijk om de website te blijven optimaliseren en te blijven voldoen aan de richtlijnen van de zoekmachines, omdat deze richtlijnen regelmatig veranderen en omdat de concurrentie ook bezig is met het verbeteren van hun eigen websites voor zoekmachines.

SEO is belangrijk omdat het ervoor kan zorgen dat uw website beter gevonden wordt door zoekmachines zoals Google. Dit kan leiden tot meer verkeer op uw website en kan uiteindelijk bijdragen aan het succes van uw bedrijf of organisatie. Zoekmachines gebruiken complexe algorithms om te bepalen welke websites het beste aansluiten bij een zoekopdracht van een gebruiker. Door uw website te optimaliseren voor zoekmachines, kunt u ervoor zorgen dat deze hoog in de zoekresultaten verschijnt en dat potentiële klanten uw website gemakkelijker kunnen vinden.

Er zijn vele verschillende manieren om SEO toe te passen op een website. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Zorgen voor een gebruiksvriendelijke en goed functionerende website, waardoor bezoekers langer op de site blijven en er vaker terugkomen.
 • Gebruik van relevante en specifieke zoekwoorden in de teksten op uw website, om ervoor te zorgen dat deze beter gevonden wordt door zoekmachines.
 • Het opnemen van meta-tags en beschrijvende titels en omschrijvingen op uw website, om zoekmachines te helpen bij het begrijpen van de inhoud van uw website.
 • Het verkrijgen van kwalitatief hoogwaardige links van andere websites naar uw site, wat kan helpen om de reputatie en het vertrouwen van uw site te verbeteren bij zoekmachines.


Er zijn vele andere manieren om SEO toe te passen, en het is belangrijk om te onthouden dat goede SEO-praktijken veranderen en zich ontwikkelen naarmate de algoritmen van zoekmachines evolueren. Het is daarom belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van SEO.

Vrijwel elk type bedrijf kan profiteren van SEO. Door de ranking van hun website te verbeteren in de zoekresultaten van zoekmachines, kunnen bedrijven meer bezoekers naar hun website trekken en dus meer klanten en inkomsten genereren. Dit is vooral van belang voor bedrijven die online producten of diensten aanbieden, maar ook voor fysieke bedrijven die afhankelijk zijn van lokale zoekresultaten, zoals restaurants of winkels. Door goed te scoren in de zoekresultaten van zoekmachines, kunnen bedrijven hun zichtbaarheid en bereik vergroten, wat kan leiden tot meer omzet en groei.

SEO is een type online marketing dat zich richt op het verbeteren van de zichtbaarheid van een website in de organische (niet-betaalde) zoekresultaten van zoekmachines. Dit betekent dat het doel van SEO is om de website zo te optimaliseren dat deze hoger in de zoekresultaten verschijnt wanneer mensen relevante zoekwoorden of zoektermen gebruiken.

SEO is een onderdeel van zoekmachinemarketing, wat een breed scala aan marketingstrategieën omvat die gericht zijn op het verbeteren van de zichtbaarheid van een website in de zoekresultaten van zoekmachines. Andere onderdelen van zoekmachinemarketing omvatten onder andere zoekmachineadvertenties (SEA).

In tegenstelling tot andere vormen van online marketing, zoals sociale media-marketing of e-mailmarketing, is SEO gericht op het verkrijgen van verkeer naar een website via de organische zoekresultaten van zoekmachines. Dit betekent dat het doel van SEO is om de website zo te optimaliseren dat deze aantrekkelijker is voor zoekmachines, zodat deze hoger in de zoekresultaten verschijnt wanneer mensen relevante zoekwoorden gebruiken.

Het belangrijkste aspect van SEO is dat uw website relevant en waardevol is voor de gebruikers die deze bezoeken. Zoekmachines willen hun gebruikers altijd de meest relevante en waardevolle resultaten tonen voor hun zoekopdrachten. Als uw website goed is geoptimaliseerd, betekent dit dat deze relevant is voor de zoekopdracht van de gebruiker en dat deze waardevolle informatie biedt. Dit kan ervoor zorgen dat uw website hoog in de zoekresultaten verschijnt en dat u meer verkeer naar uw website krijgt.

Een van de belangrijkste dingen die u kunt doen is ervoor zorgen dat uw website goed geïndexeerd is door zoekmachines. Dit kunt u doen door ervoor te zorgen dat uw website een sitemap heeft en dat deze sitemap aan de zoekmachines is doorgegeven.

Verder is het belangrijk om relevante en unieke inhoud op uw website te plaatsen. Zoekmachines geven de voorkeur aan websites die regelmatig worden bijgewerkt met nieuwe en interessante inhoud. Probeer ook zoekwoorden en zinnen te gebruiken die gerelateerd zijn aan uw bedrijf of website, zodat zoekmachines deze gemakkelijker kunnen identificeren en weergeven in de zoekresultaten.

Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat uw website gemakkelijk te gebruiken is en goed werkt op verschillende apparaten, zoals computers, tablets en smartphones. Zoekmachines geven de voorkeur aan websites die gemakkelijk te gebruiken zijn en goed presteren, dus als u ervoor zorgt dat uw website aan deze eisen voldoet, kan dit ook bijdragen aan een hogere ranking in de zoekresultaten.

Tot slot is het belangrijk om te werken aan het verkrijgen van kwalitatief hoogwaardige backlinks van andere websites naar uw website. Zoekmachines gebruiken deze backlinks om de populariteit en betrouwbaarheid van een website te bepalen, dus hoe meer kwalitatief hoogwaardige backlinks u verkrijgt, hoe meer SEO bezoekers u zult krijgen.

Waarom Ons Kiezen Voor Online Marketing?

WJ Digital Marketing is een online marketing bureau gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie (SEO), pay-per-click (PPC) ads, affiliate marketing, conversie optimalisatie (CRO) en meer. We bieden ook professioneel web design en development diensten aan voor zowel eCommerce en B2B bedrijven. Werk niet zomaar met een online marketing bureau; werk met een bedrijf die je kunt vertrouwen. 

Wesley Jansen

"Jouw concurrenten verslaan in Google?"

Wil je weten hoe je jouw concurrenten kunt verslaan in Google? Of wil je gewoon meer klanten genereren op een duurzame manier?

Door mij in te schakelen voor jouw online marketing vraagstuk(ken) haal je meer dan 4 jaar online marketing ervaring in huis. Door mijn ervaring als ondernemer weet ik precies wat ondernemers willen. Meer rendement & geen poespas. Mijn resultaatgedreven aanpak sluit dan ook naadloos aan op deze behoefte.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan en we kijken samen naar hoe we het maximale rendement uit jouw website kunnen halen.

Dit zijn redenen om voor ons te kiezen:

Online Marketing Zutphen - Wesley Jansen
Bewezen strategieën

Helaas blijkt dat veel bedrijven niet de gewenste resultaten kunnen leveren. Doordat we werken met een bewezen strategieën, behalen onze klanten het rendement om winstgevend te kunnen opereren.

Klant staat op #1

Als klant sta je bij ons op #1. We gaan een commitment aan waarbij we beloven altijd op tijd te komen, onze beloftes na te komen, eerlijk en respectvol te werken.

Eerlijkheid & integriteit

We geloven in eerlijkheid en integriteit. We geloven niet in het ‘verkopen’ van diensten die je niet nodig hebt of een one-size-fits-all oplossing. We investeren onze tijd in hogere rankings, meer bezoekers, meer conversies en de hoogste ROI voor onze klanten.

Bewezen resultaten

Waarom zou je werken met een online marketing bedrijf dat niet de gewenste resultaten behaald? Stop met het weggooien van je geld. We luisteren goed naar je doelen en wensen en stellen een maatwerk strategie op om de doelen te bereiken.

Onze Partners

SEMrush partner
Ahrefs partner
SEranking partner
WordPress partner

Onze Digital Marketing Expertises

Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Met behulp van slimme zoekwoorden onderzoek en zoekmachine optimalisatie helpen we je hoog te scoren in de zoekmachines.

Pay-per-click adverteren (SEA)

Terwijl SEO zorgt voor lange termijn groei, heb je soms een korte termijn boost nodig. PPC campagnes zorgen ervoor dat je geld goed wordt uitgegeven voor een goed rendement.

Conversies Optimaliseren (CRO)

Converteer meer bezoekers naar betalende klanten. Onze experts voeren de laatste conversie technieken uit om het percentage bezoekers naar klanten te vergroten.

KLAAR OM JE BUSINESS TE LATEN GROEIEN?
Ontvang Een Gratis Aanbod
Officieel Google Partner

Doordat we officieel Google Partner zijn weet je zeker dat we beschikken over de juiste kennis en ervaring om dit voor je te realiseren. Ik zorg ervoor dat je meer aanvragen en omzet uit je website haalt. 

Weten wat ik voor je kan betekenen? Vraag een gratis online marketing scan aan of neem contact op via het contactformulier.