WJ Favicon 2
Perfecte klantenbeoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Beoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews

Zoekmachine optimalisatie

Boost je online aanwezigheid en verover de zoekresultaten met zoekmachine optimalisatie!

Bij WJ Digital Marketing bieden we op maat gemaakte SEO-oplossingen voor ZZP’ers en kleine bedrijven zoals die van jou. We streven ernaar om je te helpen bij het behalen van meetbare online resultaten en het vergroten van je online aanwezigheid.

Met onze expertise en kennis van de nieuwste SEO-trends en algoritme-updates kunnen we je ondersteunen bij het maximaliseren van je digitale potentieel als ZZP’er. Gedurende meer dan vijf jaar hebben we al veel bedrijven geholpen om op te vallen in Google en indrukwekkende online resultaten te behalen.

Neem gerust contact op om te bespreken hoe ik jou kan helpen met je SEO-strategie en het bereiken van online succes.

Gratis online marketing scan

Wil je meer grip krijgen op je vindbaarheid binnen Google? Ontvang direct een grondige website-analyse rechtstreeks in je inbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
✅ Inzicht in huidige zichtbaarheid ✅ Identificatie zwakke punten
✅ Kansen voor groei en optimalisatie ✅ Professioneel advies
✅ Inzicht in huidige zichtbaarheid
✅ Identificatie zwakke punten
✅ Kansen voor groei en optimalisatie
✅ Professioneel advies

Zoekmachine optimalisatie: De Basis

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is een specialisatie binnen online marketing die tot doel heeft een hoge organische positie in Google te bereiken. Deze posities zijn duurzaam en behouden hun positie langere tijd, waardoor SEO een uitstekende langetermijnstrategie vormt.

Het is in de meeste gevallen essentieel om SEO op te nemen in je online marketingplan. 

Door de strategie correct toe te passen, trek je meer bezoekers naar je website en vergroot je je naamsbekendheid. Dit stelt je in staat om geleidelijk marktaandeel weg te snoepen bij je concurrenten.

Een goede SEO-strategie rust op drie belangrijke pijlers:

 • Techniek
 • Content
 • Linkbuilding


Het is van cruciaal belang dat elk van deze pijlers van hoge kwaliteit is. Door deze pijlers effectief te combineren, behaal je goede posities in de zoekresultaten.

Wesley Jansen volledig - met groen vloeiend achtergrond

Techniek

Een goede website is gemakkelijk en snel te lezen voor Google bots, ook wel ‘Crawlers’ genoemd. Er zijn miljarden websites op het internet, dus het is belangrijk dat Google crawlers snel door jouw website kunnen gaan. Hoe sneller ze jouw website begrijpen, hoe hoger je in de zoekresultaten komt. 

Enkele technische verbeteringen zijn het toevoegen van een XML- en HTML-sitemap, het gebruik van Schema Markup om Google te helpen je website beter te begrijpen, en het verminderen van onnodige code. 

Door deze verbeteringen maak je Google blij en krijg je een hogere positie in de zoekresultaten.

Content

Om geoptimaliseerde content te begrijpen, kijken we eerst naar de basisfunctie van Google. Jouw content moet voldoen aan twee criteria:

 1. Schrijf over onderwerpen waar veel naar wordt gezocht, met een koopintentie en weinig concurrentie.

 2. Houd je aan de technische basisregels van het schrijven van artikelen, zoals het gebruik van H1-, H2- en H3-tags voor koppen en een logische indeling voor gemakkelijke scanning.

Geoptimaliseerde content sluit aan bij de zoekintentie en is technisch goed gestructureerd voor zowel Google als lezers.

Linkbuilding

Linkbuilding is het verkrijgen van links van andere websites naar jouw website, wat een belangrijke factor is voor het scoren in Google. Kwalitatieve backlinks geven jouw website meer autoriteit in de ogen van Google, vergelijkbaar met een aanbeveling. 

Het is echter belangrijk om spamlinks te vermijden, omdat deze geen waarde toevoegen en zelfs tot lagere rankings kunnen leiden. Om de kwaliteit van links te meten, gebruiken we SEO-tools zoals Ahrefs en Majestic. Door het analyseren van het linkprofiel van concurrenten kunnen we de markt en de concurrentie beter begrijpen. 

Kortom, linkbuilding is essentieel voor zoekmachineoptimalisatie, omdat het zowel de autoriteit van je website vergroot als inzicht biedt in de concurrentie.

Wesley Jansen transparant - Alleen hoofd 3

Wil je samenwerken met een online marketing specialist?

Ontvang een gratis aanbod op maat, het enige wat je hoeft te doen is contact opnemen via onderstaande knop.

Wesley Jansen transparant - Alleen hoofd 3

Wesley Jansen

Online Marketing specialist

Met meer dan 5 jaar ervaring als online marketeer, geef ik jouw bedrijf een boost in organische vindbaarheid op een transparante en duurzame wijze.

Veelgestelde vragen over zoekmachine optimalisatie

De drie belangrijkste pijlers van SEO zijn techniek, content en autoriteit. De techniek van een website is van invloed op hoe goed zoekmachines de website kunnen crawlen en indexeren, wat bepaalt hoe goed de website in de zoekresultaten van de zoekmachine zal ranken. Goede inhoud op een website is belangrijk om bezoekers te interesseren en te overtuigen om op de website te blijven, wat kan leiden tot een betere ranking in de zoekresultaten. Tot slot is autoriteit een belangrijke factor voor SEO, omdat het bepaalt hoe waardevol en betrouwbaar een website wordt geacht door zoekmachines. Dit kan worden beïnvloed door externe links naar de website, het gebruik van sociale media en de kwaliteit en hoeveelheid van de inhoud op de website.

Er zijn vele verschillende SEO-tools die beschikbaar zijn om te helpen bij het optimaliseren van uw website voor zoekmachines. Sommige van de meest basale tools zijn onder andere:

 • Zoekwoordanalyse-tools: deze tools helpen u bij het identificeren van de juiste zoekwoorden en zoektermen om te gebruiken op uw website.
 • Website-analyse-tools: deze tools helpen u bij het beoordelen van de huidige prestaties van uw website en het identificeren van mogelijke problemen die de zoekmachineresultaten kunnen beïnvloeden.
 • Backlink-analyse-tools: deze tools helpen u bij het beoordelen van de kwaliteit en relevantie van de backlinks naar uw website, wat van invloed kan zijn op uw positie in de zoekresultaten.
 • Ranktracking-tools: deze tools helpen u bij het bijhouden van uw posities in de zoekresultaten voor specifieke zoekwoorden en zoektermen.


Dit is slechts een kleine selectie van de vele verschillende SEO-tools die beschikbaar zijn. Het is belangrijk om te onthouden dat geen enkel tool een one-size-fits-all oplossing is en dat het gebruik van een combinatie van verschillende tools vaak de beste resultaten oplevert.

Het is de praktijk van het verbeteren van de zichtbaarheid van een website in de organische zoekresultaten van een zoekmachine, met als doel om meer verkeer naar de website te leiden. Dit doe je door de website te optimaliseren voor relevante zoekwoorden en zoektermen, zodat de zoekmachine begrijpt waar de website over gaat en deze kan weergeven aan mensen die naar die zoekwoorden zoeken. Het is belangrijk om de website te blijven optimaliseren en te blijven voldoen aan de richtlijnen van de zoekmachines, omdat deze richtlijnen regelmatig veranderen en omdat de concurrentie ook bezig is met het verbeteren van hun eigen websites voor zoekmachines.

SEO is belangrijk omdat het ervoor kan zorgen dat uw website beter gevonden wordt door zoekmachines zoals Google. Dit kan leiden tot meer verkeer op uw website en kan uiteindelijk bijdragen aan het succes van uw bedrijf of organisatie. Zoekmachines gebruiken complexe algorithms om te bepalen welke websites het beste aansluiten bij een zoekopdracht van een gebruiker. Door uw website te optimaliseren voor zoekmachines, kunt u ervoor zorgen dat deze hoog in de zoekresultaten verschijnt en dat potentiële klanten uw website gemakkelijker kunnen vinden.

Er zijn vele verschillende manieren om SEO toe te passen op een website. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Zorgen voor een gebruiksvriendelijke en goed functionerende website, waardoor bezoekers langer op de site blijven en er vaker terugkomen.
 • Gebruik van relevante en specifieke zoekwoorden in de teksten op uw website, om ervoor te zorgen dat deze beter gevonden wordt door zoekmachines.
 • Het opnemen van meta-tags en beschrijvende titels en omschrijvingen op uw website, om zoekmachines te helpen bij het begrijpen van de inhoud van uw website.
 • Het verkrijgen van kwalitatief hoogwaardige links van andere websites naar uw site, wat kan helpen om de reputatie en het vertrouwen van uw site te verbeteren bij zoekmachines.


Er zijn vele andere manieren om SEO toe te passen, en het is belangrijk om te onthouden dat goede SEO-praktijken veranderen en zich ontwikkelen naarmate de algoritmen van zoekmachines evolueren. Het is daarom belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van SEO.

Vrijwel elk type bedrijf kan profiteren van SEO. Door de ranking van hun website te verbeteren in de zoekresultaten van zoekmachines, kunnen bedrijven meer bezoekers naar hun website trekken en dus meer klanten en inkomsten genereren. Dit is vooral van belang voor bedrijven die online producten of diensten aanbieden, maar ook voor fysieke bedrijven die afhankelijk zijn van lokale zoekresultaten, zoals restaurants of winkels. Door goed te scoren in de zoekresultaten van zoekmachines, kunnen bedrijven hun zichtbaarheid en bereik vergroten, wat kan leiden tot meer omzet en groei.

SEO is een type online marketing dat zich richt op het verbeteren van de zichtbaarheid van een website in de organische (niet-betaalde) zoekresultaten van zoekmachines. Dit betekent dat het doel van SEO is om de website zo te optimaliseren dat deze hoger in de zoekresultaten verschijnt wanneer mensen relevante zoekwoorden of zoektermen gebruiken.

SEO is een onderdeel van zoekmachinemarketing, wat een breed scala aan marketingstrategieën omvat die gericht zijn op het verbeteren van de zichtbaarheid van een website in de zoekresultaten van zoekmachines. Andere onderdelen van zoekmachinemarketing omvatten onder andere zoekmachineadvertenties (SEA).

In tegenstelling tot andere vormen van online marketing, zoals sociale media-marketing of e-mailmarketing, is SEO gericht op het verkrijgen van verkeer naar een website via de organische zoekresultaten van zoekmachines. Dit betekent dat het doel van SEO is om de website zo te optimaliseren dat deze aantrekkelijker is voor zoekmachines, zodat deze hoger in de zoekresultaten verschijnt wanneer mensen relevante zoekwoorden gebruiken.

Het belangrijkste aspect van SEO is dat uw website relevant en waardevol is voor de gebruikers die deze bezoeken. Zoekmachines willen hun gebruikers altijd de meest relevante en waardevolle resultaten tonen voor hun zoekopdrachten. Als uw website goed is geoptimaliseerd, betekent dit dat deze relevant is voor de zoekopdracht van de gebruiker en dat deze waardevolle informatie biedt. Dit kan ervoor zorgen dat uw website hoog in de zoekresultaten verschijnt en dat u meer verkeer naar uw website krijgt.

Een van de belangrijkste dingen die u kunt doen is ervoor zorgen dat uw website goed geïndexeerd is door zoekmachines. Dit kunt u doen door ervoor te zorgen dat uw website een sitemap heeft en dat deze sitemap aan de zoekmachines is doorgegeven.

Verder is het belangrijk om relevante en unieke inhoud op uw website te plaatsen. Zoekmachines geven de voorkeur aan websites die regelmatig worden bijgewerkt met nieuwe en interessante inhoud. Probeer ook zoekwoorden en zinnen te gebruiken die gerelateerd zijn aan uw bedrijf of website, zodat zoekmachines deze gemakkelijker kunnen identificeren en weergeven in de zoekresultaten.

Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat uw website gemakkelijk te gebruiken is en goed werkt op verschillende apparaten, zoals computers, tablets en smartphones. Zoekmachines geven de voorkeur aan websites die gemakkelijk te gebruiken zijn en goed presteren, dus als u ervoor zorgt dat uw website aan deze eisen voldoet, kan dit ook bijdragen aan een hogere ranking in de zoekresultaten.

Tot slot is het belangrijk om te werken aan het verkrijgen van kwalitatief hoogwaardige backlinks van andere websites naar uw website. Zoekmachines gebruiken deze backlinks om de populariteit en betrouwbaarheid van een website te bepalen, dus hoe meer kwalitatief hoogwaardige backlinks u verkrijgt, hoe meer SEO bezoekers u zult krijgen.